KoHo Telliskivessä luottaa välimerelliseen keittiöön – omistajan toiseen ravintolaan pääsee veneellä Tallinnan satamasta

KoHo Telliskivessä luottaa välimerelliseen keittiöön – omistajan toiseen ravintolaan pääsee veneellä Tallinnan satamasta

Koho-ravintola palvelee Tallinnan Telliskivessä osoitteessa Telliskivi Tn 60-1. Sen omistaa Jaanus Koho. Hänellä on toinenkin ravintola Tallinnasta itään, jonne ajaa Tallinnasta autolla noin 45 minuuttia. Se oli hänen ensimmäinen ravintolansa.

Telliskiven KoHossa on kaksi kerrosta. Jos lounaalla tulee vaikka liian täyttä, otetaan yläkertakin käyttöön. Sitä voi myös vuokrata yksityistilaisuuksiin, maksimissaan 40 ihmistä mahtuu tilaan kerralla. Sitä käytetään hääjuhliin ja yritystilaisuuksiin.

Hän haluaa pitää kiinni vakituisista työntekijöistään. KoHon hän perusti Telliskiveen korona-aikoina, jo siitä syystä että lomautetut ravintolatyöntekijät saisivat töitä. Nyt maailmantilanne on vaikuttanut siihen, että venäläisiä asiakkaita on vähemmän.

Merenrantaravintolaan pääsee kahdeksanpaikkaisella veneellä. Kyyti lähtee Tallinnasta, voi illaksi jo tulla takaisin. Se maksaa 2500 euroa mutta on all inclusive. Juomia saa kuten samppanjaa.

Jaanus Kohon merenrantaravintola koostuu kahdesta rakennuksesta. Sillä on oma satamakin. Toinen rakennuksista on ravintola ja toisessa voi järjestää tilaisuuksia kuten häitä 120 hengelle.

Keittiöhommissa hän on ollut nyt 22 vuotta. Ollut kokkina Tallinnan parhaissa ravintolassa, Milanossa ja suomalaisessa Olossa. Suomessa hän asui Helsingin lisäksi myös Rovaniemellä ja Porissa.

Keittiö KoHossa on välimeri-vaikutteinen. Milanossa työskennellessään head chef surkutteli hänelle, että kaikki parhaat italialaiset kokit viedään käsistä ulkomaille esimerkiksi Venäjälle.

Ruoka on hiukka fuusioitua, ja siinä on japanilais-vaikutteitakin. Kaikki valmistetaan alusta asti paikan päällä, pizzat hapantaikinasta. KoHon pizza on äänestetty top-3:een Virossa.

Vastaisuudessa hän toivoisi voivansa tehdä enemmän hienompia leivoksia kuten täytettyjä croissantteja.

Wolttia KoHo ei käytä, jo hintasyistä, kuljetus maksaa paljon. Pizzat kuljetuksessa menettävät laatuaan. Jos Jaanus Kohon tekee mieli pizzaa, hän lähtee itse ravintolaan.

Itse Tellliskivi hänen silmissään aina vain rakentuu ja sinne tulee paljon uutta, kuten sporttibaari. Ravintolat vetävät asiakkaita kuten kuuluisa F-Hoone. Turisteja riittää talvisinkin, mutta 80-prosenttia on virolaisia asiakkaita. Kesäaikaan virolaiset suuntaavat itsekin muualle.

Jaanus Kohon mukaan muissa ravintoloissa käyneet eivät aina palaa, mutta hänen ravintolaansa kyllä. Hinnatkin ovat alempia.

Hääjuhlista voi neuvotella, mitä laitetaan tarjolle. Kala ja liha ovat hinnakkaampia. Muualla kuten Rotermannin-korttelissa nostetaan hintoja. Vanhassakaupungissa valmiit maksamaan suomalaiset taas puolestaan nostavat hintoja.

Jaanus Koho rupesi kokiksi äitinsä innoittamana. Hän teki lapsilleen niin paljon herkkuja, että Jaanus Koho ei vieläkään voi syödä muuta makeaa kuin jäätelöä. Hänen äitinsä kokeili paljon eri resepteillä, hän kertoo.

Omissa ravintoloissaan Jaanus Koho haluaa olla mukana kaikessa, hän on omien sanojensa mukaan kuin Sveitsin armeijan linkkuveitsi. Omalla työllään voi säästää kustannuksissa ja myydä tuotteita halvemmalla.

Hänen mukaansa Virossa on ravintoloita jo liikaakin, asiakkaita ei riitä kaikille, toisin kuin Tukholmassa, jossa hän käy tyttöystävänsä luona. Moni ravintola tästä syystä Virossa kaatuu.

Aina hän ei ymmärrä hinnoittelupolitiikkaakaan, ravintola-annos voi Tallinnassa maksaa jo yhtä paljon kuin Helsingissä.

Artikkeli on toteuttu kaupallisessa yhteistyössä

Share

Written by:

22 Posts

View All Posts
Follow Me :
0 0 äänet
Arvioi artikkeli
Tiedota
0 Kommentit
Vanhimmat
Uusimmat Eniten äänestetty
Rivinsisäinen palaute
Näytä kaikki kommentit

Tämä verkkosivu käyttää evästeitä. Jatkamalla saitin käyttöä suostut hyväksymään evästeet.  

0
Kuulisin mielelläni ajatuksenne tästä, olkaa hyvä ja kommentoikaax