Seitse Merd eli Seitsemän merta palvelee juuri Tallinnan satamassa aivan terminaalien vieressä. Sen omistaa Jaak Toom. Hän aloitti Seitse Merdin, kun rakennus valmistui vuonna 2001. Kohta tulee täyteen 24 vuotta ravintolan ruorissa.
Jaak Tom on tehnyt pitkän uran laivoilla, kuten Georg Otsilla. Häneltä taittuu siksi suomi hyvin. Hän toimi baarimikkona ja tarjoilijana, myös laivan yökerhossa. Silloin tällöin hän käy Suomessa risteilyllä, eritoten Viking XPSR:ää hän kehuu.
Suurin osa asiakkaista on suomalaisia, mutta kesäisin vilkastuvat muutkin kansakunnat kuten ruotsalaiset, saksalaiset ja espanjalaiset. Ennen koronaa kävi paljon aasialaisia turisteja ryhmämatkoilla, joita paikalle Finnair lennätti.

Välillä tulee isompiakin ryhmiä, kuten jalkapalloturnauksiin osallistuvia junnuna, heitä varten voi valmistaa buffet-pöydän. Bussituristeille järjestetään myös jotain omaa, jos ryhmäkoko on yli kymmenen ihmistä.
Asiakaspaikkoja ulkoterassilla on 80 ja sisällä 120-130.
Ratikka on alkanut kulkemaan aivan terminaalien vierestä nyt joulukuussa.
Seitse Merdin lisäksi satamasta löytyy muitakin juomapaikkoja kuten Suveterrass ja juuri avautunut Stage Bar.

Jos sattuu olemaan satamassa aikaisin, voi jo aamusta poiketa kaljalle. Seitse Merd avautuu jo kello yhdeksän, aikaisemmin kuin muut satamassa. Nautican paikat aukeavat vasta kymmeneltä.
Moni Seitse Merdin käynnin yhteydessä käy Sada-marketissa ostoksilla tai Nauticassa.
Eniten suomalaiset tilaavat juomista Saku-olutta tai kahvia.
Seitse Merdissä on aina paikalla kaksi kokkia. Ruokalistalta löytyy lämpiminä keittoja, wieninleikettä, pippuripihvejä, hampurilaisia, pelmenejä, lihapullia ja pikkupizzoja.
Lisäksi salaatteja saa kolmenlaisia kana-, liha-, ja katkarapusalaatteja. Jälkiruoaksi jätskejä ja torttuja.


Vegaaneille tarjoillaan munakkaita.
Eniten suomalaiset tilaavat kermaista lohikeittoa. Keittiö on auki kuuteen, mutta kesällä myöhempään. Ruoan tulemisen Jaak Toom lupaa olla nopea, ei tarvitse odotella kauaa.
Aamiaiseen kuuluu vähän kaikkea, paistettua kananmunaa, pekonia, paahtoleipää, tomaattia ja kurkkua, kylkeen kahvi tai mehu.
Paikalla esiintyy päivittäin venäläinen trubaduuri Vova. Hän aloitta setin yhden aikaan ja lopettelee kolmelta, lauantaina aloittaa jo aikaisemmin. Hän esittää taattuja Suomi-hittejä. Hänkin on soittanut paikassa jo parikymmentä vuotta.
Tarjous lukijoille: Artikkelin lukijalle -10 % alennus maaliskuun 2025 loppuun asti. Näytä laivan boarding-kortti, niin saat alennuksen.
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä